Welkom op de website!

Bevalling /
Spoedeisend

071 – 2001545

7 dagen per week
24 uur per dag

Download
hier onze folder

Cursussen

Tijdens de zwangerschap zijn er verschillende cursussen die je kunt volgen om je goed voor te bereiden op de bevalling. Het gaat hierbij niet alleen om je conditie, maar ook om informatie omtrent de bevallling het verloop en hoe je goed om kunt gaan met pijn. Hieronder staan een aantal cursussen beschreven, welke het beste bij je past is per persoon verschillend.

Yoga

Zwangerschapsyoga is een cursus waarbij de nadruk ligt op ademhalings- en ontspanningsoefeningen, concentratie en kracht. Ook wordt door specifieke yoga oefeningen het bekken en andere belangrijke spiergroepen versterkt die belangrijk kunnen zijn voor de bevalling. Onderstaande instanties geven yoga in de regio Leiden.

Praktijkenso

Vanaf week 16 van de zwangerschap kan je instromen voor de Do-In yoga bij de Yogaloft Leiderdorp en in de prakijkruimte in Leiden. Vanuit de Traditionele Oosterse Geneeskunde doen we oefeningen om de energie van de meridianen beter te laten te stromen tijdens de zwangerschap tot aan je bevalling. De Do-In lessen zijn afgestemd op de verschillende fasen van je zwangerschap en zijn makkelijk te volgen.

Namaste body&mind

Wil je ook fit en zen je zwangerschap door? Tijdens de lessen besteden we aandacht aan versterkende pilates oefeningen, ontspannende yogahoudingen en ademhalingstechnieken. Onderdeel van de 8-weekse lessenreeks is ook een partnerles olv van een verloskundige. Je kunt de cursus starten vanaf 12 weken zwangerschap. Je mag de lessen elke donderdag en/of zondag meedoen, net wat jou het beste uitkomt. En als je tweemaal per week wilt komen mag dat natuurlijk ook! Voor verdere info zie de website.

Mom in Balance is een workout bedoelt voor vrouwen die graag actief willen blijven bewegen tijdens de zwangerschap. In samenwerking met gynaecologen en bekkenbodemfysiotherapeuten is Mom in Balance specifiek samengesteld voor het zwangere lichaam. Onder professionele begeleiding vind er eenmaal in de week een training plaats in de buitenlucht, dit om je conditie op peil te houden en je lichaam te versterken. Er wordt een combinatie gemaakt van cardiotraining, stretchen, spierversterkende oefeningen, interval training en ontspanningsoefeningen. Je blijft fit, sterk en energiek gedurende de zwangerschap, zo kun je je optimaal voorbereiden op de zwangerschap.

Ben je benieuwd of wil je meer informatie, aanmelden kan vanaf de 12e week van de zwangerschap, op de link hierboven.

Haptonomie

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een volledige voorbereiding op de bevalling. Het contact met het ongeboren kindje staat centraal. Het gaat bij haptonomie om voelen. Als je tijdens de bevalling contact kan houden met het proces in je lijf en met je kindje, volgt de ontspanning en ademhaling vanzelf. Het omgaan met pijn wordt heel praktisch geoefend. Voor verdere informatie klik je op deze link.

Samen bevallen

Samen bevallen geeft jullie, zoals de naam al aangeeft, samen de mogelijkheid om je voor te bereiden op de geboorte van jullie kind. De zwangere én haar partner worden ondersteunt met praktische handvatten en technieken om tijdens de bevalling toe te kunnen passen. Meer informatie

Belly Buddy

Als voormalig verloskundige geeft Marieke diverse cursussen (Eendaagse Geboortereis | HypnoBirthing | Opfriscursus) om je met vertrouwen voor te bereiden op de geboorte en het ouderschap. Al haar cursussen zijn te volgen in het Nederlands of Engels en in groeps- of privéverband. BellyBuddy is gevestigd in Leiden, maar een cursus aan huis is ook mogelijk. Nieuwsgierig naar haar aanbod? Ga dan naar de maandelijkse GRATIS Geboorte Introductie of boek direct een groeps- of privécursus op www.bellybuddy.nl.