Welkom op de website!

Bevalling /
Spoedeisend

071 – 2001545

7 dagen per week
24 uur per dag

Download
hier onze folder

Voorlichtingsbijeenkomst

Sinds begin 2017 zijn we in de regio begonnen met het uitlichten van bepaalde onderwerpen in de zwangerschap. De voorlichting hoort thuis in de reeks voorlichtingsavonden.
Je kunt je per bijeenkomst opgeven. De bijeenkomsten zijn opgezet met verschillende thema’s voor verschillende momenten in de zwangerschap:

Helaas zijn op dit moment alle bijeenkomsten afgelast ivm het corona virus. Zodra we weer van start gaan zullen we jullie dit melden.

 

Ouderschap en Hechting

Bij 24 weken zwangerschap is er de mogelijkheid je op te geven voor de themabijeenkomst Ouderschap en hechting. Deze vind plaats op verschillende locaties in Leiden en worden gegeven door de medewerkers van het CJG. Tijdens deze informatieavond krijgen aanstaande ouders informatie over de verandering die ouderschap met zich meebrengt, het belang van contact met hun baby en hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op het ouderschap. Voor meer informatie over de eerstvolgende bijeenkomst kijk op CJG cursussen

Pijnbeleving tijdens de bevalling

Bij 28 weken zwangerschap is er voorlichting over pijn tijdens de bevalling en kan je ook even rondlkijken in het geboortehuis Leiden in het LUMC. Je kunt je aanmelden via de site van het LUMC of klikt op de volgende link.

De bevalling en het kraambed

Deze voorlichting richt zich op zwangeren die tussen de 31-36 weken zwanger zijn en wordt gegeven bij ons op de praktijk.  We raden je dan ook aan om je op te geven voor deze avond als voorbereiding op de bevalling, zeker als het je eerste kindje is! Voor verdere informatie over wanneer de eerstvolgende datum is en of het inschrijven kijk op Voorlichtingsbijeenkomst ‘De Bevalling’

Mamacafé

Het Mamacafe is opgezet door en in samenwerking met lactatiekundigen, verloskundigenpraktijken en het CJG in de Leidse regio. Het mamacafe is voor iedereen die bijna uitgerekend is of net bevallen. Het is bedoeld om jonge moeders een steun in de rug te geven, je kunt er terecht voor vragen over borstvoeding, zorg voor de baby of vragen over het moederschap. Het is daarbij ook de plek om andere moeders te leren kennen. Voor meer informatie kijk op Mamacafé of like het Mamacafe op Facebook!