Welkom op de website!

Bevalling /
Spoedeisend

071 – 2001545

7 dagen per week
24 uur per dag

Download
hier onze folder

Prenatale screening

 Combinatietest

De combinatietest is een onderzoek dat een kansberekening maakt voor een chromosoomafwijkingen; het Downsyndroom, Edwardssyndroom en het Patausyndroom.De test bestaat uit een combinatie van twee onderzoeken:

-een bloedonderzoek bij de zwangere, tussen 9 en 14 weken zwangerschap

– een nekplooimeting via een echo die gemaakt wordt tussen 11 en 14 weken zwangerschap.

De combinatie van de uitslag van de bloedtest en de nekplooimeting, mét factoren als de leeftijd van de moeder en de precieze duur van de zwangerschap, bepalen hoe groot de kans is op een kind met Downsyndroom, Edwardssyndroom of Patausyndroom. Meer informatie over de combinatietest vind je op de website Prenatale screening en in de folder Combinatietest.

 

20-weken echo

De 20 weken echo is een onderzoek naar bepaalde lichamelijke afwijkingen van de baby, deze echo wordt ook wel structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd. Dit onderzoek vindt doorgaans plaats tussen de 18 en 22 weken zwangerschap. Lees meer informatie over de prenatale screening  op de website Prenatale screening en de folder 20 weken echo die je bij de eerste controle meekrijgt. De echo zal plaatsvinden in Verloskundig centrum de Poort